Matovič: kétezer egészségügyi dolgozóra lesz szükség az országos teszteléshez

Matovič: kétezer egészségügyi dolgozóra lesz szükség az országos teszteléshez

Nyitókép: TASR/Martin Baumann

Kétezer egészségügyi dolgozóra lesz szükség az országos teszteléshez. Ez hétszer kevesebb, mint ahány egészségügyi dolgozóra a novemberi teszteléskor szükség volt – jelentette ki Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő a szerdai kormányülés után, majd hozzátette: a teszteléshez összesen mintegy négyezer egészségügyi dolgozó kell, de közülük kétezren orvostanhallgatók lesznek.

Ami az egészségügyi dolgozók tesztelés miatti kimerültségét illeti, Matovič azt állítja, ezek felszínes, manipulatív hírek. A kormányfő megjegyezte, hogy az első országos tesztelés idején sem volt egyetlen egészségügyi dolgozó rákényszerítve arra, hogy részt vegyen a tesztelés lebonyolításában. Mint mondta, ez most sem lesz másképp.

Hírdetés

Matovič tájékoztatása szerint a törvény értelmében most egy mintavételi ponton egy egészségügyi dolgozó is elegendő lesz. A jövő hétvégi teszteléshez a kormányfő szerint a jelenlegi mobil mintavételi pontok mellett további 4 000 tesztelőpont fog épül.

A kormányfő szerint az emberek időrendben fognak érkezni a tesztelésre, hogy ne kelljen sokáig kint sorakozniuk a hidegben. Matovič azt is megjegyezte, hogy a negatív eredményt tartalmazó kék tanúsítvány lesz a feltétele annak, hogy valaki munkába mehessen. A kormányfő egyúttal azt is megjegyezte, az emberek ne álmodjanak arról, hogy a tesztelés első fordulója után kinyitnak a boltok.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »