Matovič keménykedik: aki nem vesz részt a tesztelésen, az csak az egészségügyi alapellátást kapná ingyen

Tegnap Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök ismertette a koronavírus általános országos tesztelésének tervét. Az első tesztre a mindenszentek hétvégéjén kerülne sor a lakosság egyik részével, a másodikra ​​egy héttel később.

A közelmúltban szigorúbb járványügyi intézkedéseket hoztak, és az országos lockdownról, az ország teljes bezárásáról is régóta beszéltek. A betegség terjedése elleni intézkedések azonban tiltakozást is kiváltottak, amelynek eredményeként a fővárosi tüntetésen a rendőrök könnygázt és vízágyút is használtak.

Ma a kormány rendkívüli ülést tart. Napirenden van az egész területre kiterjedő önkéntes tesztelés kérdése. A miniszterelnök úgy véli, hogy nem kellene kötelezővé tenni, de a Na telo című műsorban ma arról is beszélt, hogy lehetséges szankciók érnék azokat, akik nem vesznek részt.

– mondta a miniszterelnök.

Hírdetés

Megpróbáljuk visszaadni a miniszterelnök úr fent idézett szavait „magyarul” – Szerinte semmi sem indokolja, hogy a járvány hatásairól felelősen gondolkodó emberek rakják össze a pénzt azoknak, akik tegnap a Kormányhivatal előtt tüntettek, és azt mondják, hogy ők egyszerűen nem mennek el a tesztelésre.

Megemlítette az egészségügyi ellátás megváltoztatására vonatkozó javaslatot is. Matovič szerint

azoknak az embereknek, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a tesztelésen, csak az alapvető egészségügyi ellátást  nyújtanák a továbbiakban ingyenesen.

 (Ez nem világos, hogy netán a szakorvosi ellátást értette?)

– tette hozzá a miniszterelnök.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »