Matovič ismét jónak találta az ötletét

Matovič ismét jónak találta az ötletét

Az a bejelentés, hogy a 60 év felettiek lényegében pénzjutalmat kapnak az oltás felvételéért, az ötlet atyja, Igor Matovič szerint ösztönzőleg hatott a leginkább veszélyeztetett korcsoport oltási hajlandóságára.

Ezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette be a pénzügyminiszter, ahol a tőle megszokott módon grafikonokkal szemléltette a 47. héttől vezetett oltási statisztikáját, amikor bejelentette az oltási utalványok ötletét.

A korábbi visszaesés oka a negatív motiváció volt abban az értelemben, hogy a kijárási tilalom miatt az oltás az idősek számára nem jelentett előnyöket, vélekedett. Matovič egyúttal összehasonlította az oltási hajlandóság alakulását az 50 év feletti korosztály esetében is, amely a 47. héttől folyamatosan csökken.

Hírdetés

A miniszter egyúttal ismertette a Focus ügynökség októberi közvélemény-kutatásának eredményét, melyet a 43. hét folyamán végeztek. Ebből kitűnik, hogy a már beoltott 60 év felettieknek mindössze a 49,4 százaléka tervezte a harmadik adag felvételét. A miniszter következtetése szerint a vakcina harmadik adagját a felmérés eredményével szemben a leginkább veszélyeztetett korosztály tagjai közül már több mint 90 ezren vették fel.

Mindebből Matovič azt a következtetést vonta le, hogy a beoltatlan 60 év felettiek egyike sem tervezte, hogy beoltassa magát, ennek ellenére már több mint 42 ezren felvették közülük az oltás első adagját…

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »