Matovič: Glváč távozása óriási örömünnep, de a küzdelemnek még nincs vége

Matovič: Glváč távozása óriási örömünnep, de a küzdelemnek még nincs vége

Martin Glváč (Smer) lemondása a parlament alelnöki posztjáról óriási örömünnep, hatalmas győzelem az ellenzék számára – jelentette ki csütörtökön Igor Matovič, az OĽaNO elnöke. Glváčot ugyanis a Smer egyik kulcsfigurájának tartja.

„Egy ilyen skalp megszerzése fontos győzelem az ellenzék és a nyilvánosság számára, amely nyomást tudott gyakorolni Glváčra” – jelentette ki Matovič, de hozzátette, hogy az ügynek ezzel még nincs vége.

„Ez még csak a jéghegy csúcsa, folytatnunk kell a küzdelmet a politikai élet megtisztításáért egészen a február 29-i választásig”

– mondta.

Hírdetés

Glváč csütörtökön jelentette be, hogy lemond, mert fontos számára, hogy a Smer megnyerje a jövő évi választást. Egyúttal azonban több politikust és parlamenti képviselőt, köztük Bugár Bélát, a Híd elnökét, parlamenti alelnököt is arra szólította fel, hogy kövesse a példáját, mivel szintén kapcsolatban állt Marián Kočerrel. Azzal érvelt, hogy Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után Bugár találkozott Kočerrel.

„Feleslegesek az efféle támadások. Én nem jártam találkozókra Kočerrel, nem írtam neki üzenetek”

– tolmácsolta a Híd elnökének állásfoglalását Magdeme Klára, a párt szóvivője.

Glváč azt is bejelentette, hogy előkészítik a javaslatot Boris Kollár leváltására a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról. Szerinte Kollár Dóvalban (Donovaly) üzletelt Kočerrel, és ő mutatta be neki a nagyvállalkozót. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke ezt „totális hülyeségnek” nevezte.

„Állok elébe a leváltási javaslatnak. Nekem nincs takargatnivalóm. Akkor még nem voltam a politikában, amikor kapcsolatban álltam Kočerrel. Én nem írtam neki 2000 SMS-t” – reagált Kollár Glváč szavaira.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »