Matovič: a helyzet nem fog javulni, a lockdown elhúzódik

Matovič: a helyzet nem fog javulni, a lockdown elhúzódik

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter, exkormányfő nem bízik benne, hogy karácsonyig javulna a járványhelyzet, emiatt pedig a lockdown is elhúzódik majd.

Matovič mindezt a TA3 politikai vitaműsorában mondta.

Az exkormányfő szerint Szlovákia boldogul a járványhelyzettel, nem lóg ki negatívan a szomszédok közül. A helyzet azonban szerinte lehetne jobb is, példaként azt hozta fel, hogy be kellett volna zárni az iskolákat, mivel az iskolások között kétszer annyi a pozitív eset, mint máshol.

Hírdetés

Ennek kapcsán kritizálta az SaS-t, mely vétózta az iskolák bezárását. Matovič szerint Sulíkék azzal fenyegetőztek, hgoy távoznak a koalícióból.

Az oltás kapcsán Matovič szerint téves információk keringnek és „elvesztettük a harcot Robert Ficóval.“ Kritizálta az ellenzéket, mely nem segített a vakcinációban. Fico mellett Peter Pellegrinit és Marián Kotlebát is emlegette.

Matovič szerint jelenleg az a legfontosabb, hogy meggyőzzék azokat az embereket, akik hittek „az ostobaságoknak.“ Ennek kapcsán ismét kritizálta saját pártja jelöltjét, Vladimír Lengvarský egészségügyi minisztert, elismételve, hogy az elődje, Marek Krajčí jobb munkát végzett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »