Matovič: A helyzet kezd kritikussá válni – tegnap közel 300 új koronavírus fertőzött

Matovič kormányfő a közösségi oldalán reagált a tegnapi adatokra:

290. Tegnap újra rekordot döntöttünk. Trdossin 30, Námesztó 27, stb.

Az első hullámban együtt sikerült elérni az európai elsőséget, és soha nem is álmodtunk ilyen számokról. Nyertünk, mert bíztunk egymásban, és a szabályok felelősségteljes betartása, a higiénia és a szájmaszkok tisztességes viselése volt a legfontosabb fegyverünk.

Nyilvánvaló, hogy akkor is voltak olyanok, akiknek be kellett bizonyítaniuk, hogy “senki sem korlátozhatja őket”. Ennek ellenére, egyesre sikerült teljesítenünk. Egyszerűen lényegesen többségben voltak felelősségteljesebbek.

Ma azonban a helyzet kezd válságossá válni. Még az egyébként ésszerű emberek között is jelentősen növekszik a felelőtlenek száma … és ezért logikusan a fertőzöttek száma is növekszik.

Mondhatják, hogy semmi szörnyűség nem történik, a fertőzések lényegesen kevésbé nőnek, mint Csehországban, és csak minimálisan halnak meg az emberek. OK, de meddig? Tudjuk a választ. Addig amíg a regionális higiénikusok bírni fogják a pozitív kapcsolatok keresését. Ezt követően a helyzet elszabadul.

Hírdetés

Mikor fog ez megtörténni? Attól tartok, hogy körülbelül napi 300 fertőzött embernél már ennek a határán vagyunk. A higiénikusok 120%-on teljesítenek, és nincsenek új szabad higiénikusok, mert a korábbi kormányok megtizedelték számukat.

És most? Az egyetlen dolog, ami segíthet bennünket, az az, hogy visszatérünk ahoz a hozzáálláshoz, ahogy mindannyiunk viselkedett az első hullám idején, amikor egész Európa irigyelte az eredményeket. Visszatérni a maximális felelősséghez és a legkiszolgáltatottabbakhoz való szolidaritáshoz.

Más szóval – ki mint vet, úgy arat.

Ha a legnagyobb óvatosságot és felelősséget választjuk, akkor a világjárvány ellenére is viszonylag szabadon fogunk élni. Ha bennünk a felelőtlenség nyer, akkor megfosztjuk magunkat a szabadságtól …

és akkor én már nem leszek az, aki a válságstáb akaratával szemben nagyobb szabadságot véd meg a kultúra, a sport vagy az esküvők számára.

U.i.: A szabadság felelősség


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »