Matolcsy unokatestvérének felesége is érintett az MNB-ügyben

Szemerey Tamás neje az egyik jegybanki alapítvány igazgatója, így dönthetett arról, hogy férje cége is kapjon megbízásokat.

Szemerey Gabriella az igazgatója a hat jegybanki alapítvány egyikének, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványnak (PADA). A hölgy Szemerey Tamás felesége – írja a HVG.hu –, aki pedig Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére.

A PADA a többi jegybanki alapítványhoz hasonlóan 71 millió forintos támogatást folyósított a Magyarország 2015 elnevezésű projekt keretében a VS.hu és az Origo tulajdonosának, a New Wave Production Kft.-nek, amely Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozik. Miután kiderült, hogy összesen több mint félmilliárd forint landolt a New Wave-nél, a VS.hu egytucatnyi újságírója – köztük főszerkesztője – felmondott. Erről egyébként már a nemzetközi sajtó is ír.

Rendelt a Szemerey Gabriella vezette PADA abból a tanulmánysorozatból havi 750 ezer forint plusz áfáért, amelyet további négy alapítvány is megvásárolt. A Hazai globális és pénzügyi trendek című havi jelentést történetesen a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. készíti a jegybanki alapítványoknak, a cég tulajdonosa pedig nem más, mint Szemerey Gabriella férje, Tamás.

A jegybank szerint egyébként minden jogszerűen történt, hasonlóan vélekednek a kormánypárti parlamenti képviselők is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »