Matolcsy unokatestvére lakást vett Matolcsy fiának

Matolcsy unokatestvére lakást vett Matolcsy fiának

Szemerey Tamás egyik cégével megvette, másikkal felújíttatta a luxusingatlant, majd átengedte azt Matolcsy Ádámnak.

A jegybanki alapítványi botrány egyik kulcsszereplője, Szemerey Tamás bankár-vállalkozó az utóbbi időben sokat segít unokatestvére, az MNB-elnök Matolcsy György fiának. A Szemerey tulajdonában álló Növekedési Hitel Bank 2015 végén félmilliárdos kölcsönt adott a fiatalembernek, hogy az megvehesse a veszprémi Balaton Bútorgyárat. Nem sokkal később a Szemerey érdekeltségébe tartozó Raw Development vállalta Matolcs Ádám balatonfüredi házának felújítását is – a cég jegybanki alapítványi megbízásokat is kapott, mielőtt balatoni beruházásba fogott volna.

A legutóbb pedig az derült ki, hogy a szintén Szemerey-érdekeltség Kaláris-Haris Üzletház Kft. – amely korábban kapott pénzt a Növekedési Hitel Banktól – megvette 2015 elején a XIII. kerületi Riverloft-ház egyik tetőtéri lakását, amelyen 150 milliós jelzálog volt, de azt 2016 elejére eltüntették – írja a Népszabadság keddi számában. A kétszintes, 230 négyzetméteres lakást szintén a Raw Development újította fel (50 millió forintból), amelynek honlapján a referenciák között szerepelt is a lakás, egészen addig, amíg a lap el nem kezdett érdeklődni utána Matolcsy Ádámnál.

Merthogy a Népszabadság információi szerint a lakást Matolcsy György bútorgyár-tulajdonos fia használja, ezt a Riverloft-ház portaszolgálata is megerősítette, egy szemtanú szerint pedig legalább egy éve él benne Matolcsy Ádám. Aki egyébként azt közölte a lappal, hogy nincs lakása a Riverloft-házban, ellenben az I. kerületben van ingatlanja – egy, a Parlamentre néző, budai Vár aljában lévő 110 méteres lakásról van szó, ami 2010 elején került az akkor 24 éves fiatalember tulajdonába.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »