Matolcsy barátnőjének testvére is az MNB-ben dolgozik?

Többször írtunk már Vajda Zitáról, a válófélben lévő Matolcsy György jegybankelnök jógaoktató barátnőjéről, aki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkalmazottja is volt már, jelenleg annak alapítványainál dolgozik. A Népszabadság szerint testvére, Vajda Kitti is a jegybanknál dolgozik, erre rá is kérdezett a Figyelő abban az interjúban, amelyet Vajda Zitával készítettek. „A húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász” – válaszolta Vajda Zita, ám ennél többet nem mondott.

A lap szerint trafikbizniszben is utazó Vajda Kittivel kapcsolatban a jegybank arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy 2013 októbere óta van ilyen nevű alkalmazottjuk, az oktatási igazgatóság szakértőjeként dolgozik. Matolcsy György 2013 márciusa óta vezeti az MNB-t. A lap egyébként A forint 70 éve: Út a hiperinflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány szerzői között talált rá Vajda Zita testvérére. Igaz, a rokoni kapcsolatot nem akarta kommentálni a jegybank, nem reagáltak a megkeresésre, így arra sem, mennyi pénzt keres Vajda Kitti az MNB-nél.

Megkeresték Vajda Zitát is, ám ő sem reagált, a jegybanki alapítványok viszont közölték: velük nem áll szerződésben Vajda Kitti. Sikerült beszélniük Vajda Péternével, a Vajda-testvérek édesanyjával, aki korábban olyan könyvelőcégben dolgozott, amely a jegybanki alapítványokkal állt szerződésben. Ő az első kérdésre nem cáfolta, hogy lánya, Vajda Kitti a jegybanknál dolgozna, második kérdésre pedig kitért a válaszadás elől – írja a lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »