Mától naprakészen követhetők a népszavazással kapcsolatos adatok az NVI oldalán

A www.valasztas.hu oldalon az NVI mostantól naponta frissíti a névjegyzékkel kapcsolatos statisztikai adatokat: a névjegyzékben szereplők számát, az átjelentkezéssel és a külképviseleteken szavazni szándékozók számát, valamint a magyarországi lakcímmel nem rendelkező, de a névjegyzékbe felvett – levélben szavazó – választópolgárok számának alakulását is.

Az adatokból kiderül az is, hogy a belföldi szavazókörök száma 10 331, és emellett 105 külképviseleten lehet majd szavazni októberben.

A péntek reggeli adatok szerint a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok közül 633-an szeretnének valamelyik külképviseleten szavazni, 648-an pedig Magyarországon belül, de más településen.

Levélben 262 347 választópolgár szavazna, az összes választópolgár száma 8 275 747.

Az oldalon online lehet intézni a névjegyzékkel kapcsolatos ügyeket, például az átjelentkezéssel, a külképviseleti szavazással vagy a mozgóurna-igényléssel kapcsolatosakat.

Átjelentkezést szeptember 30-án 16 óráig, külképviseleti névjegyzékbe vételt szeptember 24-én 16 óráig lehet kérni. A magyarországi lakcímmel nem rendelkezők szeptember 17-én 16 óráig kérhetik felvételüket a levélszavazók névjegyzékébe.

(MTI)

Jobbik: mégis lesz rendkívüli parlamenti ülés a külföldi magyarok szavazásáról

A Fidesz nem támogatja a külföldön dolgozó magyarok levélben való szavazásának lehetővé tételét

Korábban írtuk: A választók megtilthatják, hogy adataikat kiadják kampánycélokra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »