Mától lehet szavazni a YOLO című rövidfilmre

Mától lehet szavazni a YOLO című rövidfilmre

A 48 Hour Film Project elnevezésű mozgóképes versenyben ezúttal is van szlovák, pozsonyi részvétel. Laco Ciria filmes alkotó YOLO című rövidfilmes munkája a szakmai zsűri döntése alapján a verseny TOP 16-os mezőnyében foglal helyet.

Bár a koronavírus-járvány miatt idén a hagyományos módon Pozsonyban nem valósulhatott meg a verseny, a Global Film Challenge online meghirdette a készíts rövidfilmet 48 óra alatt nemzetközi rendezvényt, melyen Szlovákiából egyetlen résztvevőként Laco Ciria és csapata mérettetik meg, már eddig is jelentős sikert elérve. A YOLO című rövidfilm ugyanis a verseny jelenlegi szakaszában előkelő pozícióban képviseli Szlovákiát, hiszen a 27 országból, 56 városból, 383 filmes csapattól érkezett produkciók sorából sikerült bekerülni az előkelő TOP 16-ba.

Hírdetés

A verseny azonban – amelynek a tétje a nevezett film részvétele a Filmapalooza Nemzetközi Filmfesztiválon és bemutatása Cannes-ban a rövidfilmes szekcióban – még nem ért véget, mától a szavazókon múlik az alkotások sorsa. Hogy Laco Ciria munkája továbbra is sikeresen prezentálhassa Szlovákiát a 48 Hour Film Project nemzetközi fesztiválon, filmjére az új fordulóban mától online lehet szavazni.

Az előzetes ide kattintva megtekinthető.

A 48 Hour Film Project nemzetközi versenyre – a június 5-én megadott téma alapján – negyvennyolc óra leforgása alatt, vagyis egyetlen hétvégén kellett kitalálni a filmötletet, megírni a forgatókönyvet, leforgatni és megvágni az alkotást, vagyis a versenyben induló rövidfilmet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »