Mától lehet pályázni ingyen napelemre

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással!
Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

December 6-án, délután 5 órakor nyílik meg a legújabb hazai napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázat. A programot regionális bontásban valósítják meg: először Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyéből lehet majd pályázni; majd december 13-án, 20-án, illetve 27-én sorra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye; Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; valamint Budapest és Pest megye következnek. A csomaggal az élhet, akinek a felújítandó ingatlanban legalább résztulajdonjoga van. A 100 százalékban vissza nem térítendő támogatást jövedelmi feltételhez kötik: a programba olyan otthonokkal lehet bekapcsolódni, ahol a keresettel bíró tulajdonosok 2020. évi átlagjövedelme 0 és 4,85 millió forint közé esik. Érdemes kiemelni, hogy a kalkulációnál a nyugdíj, valamint a katás vagy kivás bevétel is jövedelemnek számít.

Hírdetés

A konstrukcióhoz emellett egy pontrendszer is tartozik, ami a források elosztását segítő rangsorolás alapja. Az igénylők a háztartásban élő gyermekek száma, valamint az ingatlan földrajzi elhelyezkedése után 1-4, illetve 1-3 pontot kaphatnak, így maximálisan 2 vagy 7 pont gyűjthető össze. A pályázat révén tetőre telepített, saját fogyasztásra használható napelem szerezhető be; illetve tetőn létesített napelemes beruházás, fűtési rendszer hőszivattyúval történő elektrifikálása, villamosenergia-tároló beépítése és nyílászáró-csere valósítható meg. Előbbire legfeljebb bruttó 2,9 millió; utóbbira pedig maximum 11,3 millió forint kapható. A programban a munkadíjtól az anyagköltségen át a tervezési folyamatokig rengeteg részfeladat elszámolható, fontos viszont, hogy csak tetőre telepíthető napelemeket támogatnak. Saját kivitelezésű munkák, illetve saját beszerzésű anyagok után nem jár pénz.

Pályázni csakis elektronikusan lehet, a projekt pedig olyan kivitelezőkkel valósítható meg, amelyek szerepelnek a program oldalának vonatkozó listájában. A beruházástól függően a támogatás megszerzését követően 12-18 hónap áll rendelkezésre a munkálatokra, az új rendszert pedig legalább három évig fenn kell tartani. A támogatással előreláthatóan több tízezer háztartás fog élni. A piaci szereplők már most érzik a megnövekedett érdeklődést, amely a pályázat megindulásával csak tovább fokozódik majd.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »