Mától ismét lehet Pfizer-vakcinát foglalni 144 ezer regisztráltnak

Újra lehet a mai naptól online foglalni Pfizer-vakcinát 144 ezer március elejéig regisztráltnak, azonban csak azok számára, akiket erről SMS-ben értesítenek – írja a kormányzati tájékoztató portál.

Tehát az érintettek számára a keddi Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható a május 14. és május 18. közötti napokra. Az ebből a körből kimaradóknak továbbra is a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyagok állnak rendelkezésre. 

Hírdetés

Emlékezetes, amikor április végén Orbán Viktor bejelentette, hogy hetekig csupán egy nap erejéig nyílik lehetőség Pfizerre időpontot foglalni, összeomlott a rendszer, és az oltakozni vágyók hosszú sorkban rohamozták meg országszerte az oltópontokat.

Közlésük szerint várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. Továbbá leszögezik, a kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »