Mától az üzletekben és a tömegközlekedésen is kötelező a részecskeszűrős maszk viselete

Mától az üzletekben és a tömegközlekedésen is kötelező a részecskeszűrős maszk viselete

Nyitókép: TASR/AP

Március 8-tól, hétfőtől az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező legalább az FFP2-es szintű, kilégzőszelep nélküli részecskeszűrős szájmaszk viselete.

A kilégzőszelep nélküli, STN EN 149 + A1 előírásnak megfelelő FFP2-es szájmaszkok viselete az üzletekben, a városi tömegközlekedési eszközökön, a vonatokban és az autóbuszokban kötelező.

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal szerint azokat a KN95-ös és az N95-ös félálarcokat is lehet viselni, amelyeket az Európai Unió érvényes követelményei alapján hagytak jóvá. A részecskeszűrős maszkok hitelességét a vásárló is könnyen le tudja ellenőrizni, a „CE“ jelzés és utána egy négyjegyű számnak kell következnie.

Hírdetés

A részecskeszűrős szájmaszk viselete alól kivétel képeznek az alsó tagozatos gyerekek, az elítéltek vagy vizsgálati fogságban ülő személyek, illetve a harmadik kategóriás hőhatásnak kitett személyek, akik például a kemencék mellett dolgoznak. Nekik továbbra is engedélyezett az egyszerű szájmaszk viselete.

Kültéren továbbra sem kötelező a részecskeszűrős maszk viselete, kint elég egyszerű szájmaszkkal, sállal vagy kendővel eltakarni a felső légutakat.

Március 15-től az összes belső helyiségben kötelező lesz a részecskeszűrős félálarc viselete, kivéve a háztartásokat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »