Masszív dugók alakultak ki Rajkán. Helyszíni riportunk a benzinturizmus utolsó napjáról – KÉPEKKEL

Masszív dugók alakultak ki Rajkán. Helyszíni riportunk a benzinturizmus utolsó napjáról – KÉPEKKEL

A holnaptól életbe lépő rendelkezéseknek vegyes a fogadtatása Rajkán. A lakosok, ha nem is teljes egészében, de megnyugvással fogadják, hogy a Szlovákiából érkező benzinturizmus nem okoz már a hajnali nyitástól kezdve egész napos tömött sorokat Rajka főutcáján.

Az öröm viszont Rajkán sem teljes, hiszen a lakosságnak immár többségét kitevő szlovák állampolgárságú lakosok sem részesülhetnek a fixált üzemanyagár kétségkívül vásárlóbarát előnyéből. Egy neve elhallgatását kérő, immár 15 éve Rajkán élő szlovákiai polgártársunk Igor Matovič pénzügyminisztert teszi felelőssé a pénteken életbe lépő korlátozások miatt. Mondván, ha a pénzügyminiszter nem akarná elvonni a MOL 300 milliós szlovákiai nyereségét, akkor a magyar kormány sem tette volna meg ezt a lépést.

Hírdetés

Éppen ottjártunkkor érkezett meg a magyar kőolajtársaság tartálykocsija, hogy a folyamatosan apadó rajkai készleteket utántöltse. Megtudtuk, hogy naponta két ilyen kocsival is elfogyasztanak az itt tankolók.

A megkérdezett sofőrök elmondták, hogy a literenként több mint 50 centes megtakarítás elviselhetőbbé teszi az egy órát is meghaladó várakozási időt.

Az utolsó lehetőséget kihasználandó most azok is eljöttek, akiknek még csak félig ürült ki az üzemanyagtartálya. Így az egyetlen rajkai benzinkút csatlakozási útjain, ahogy azt a helyszínen készült képeken is láthatják, masszív dugók alakultak ki.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »