Másodszorra sem kelt el a komáromi Lehár

Másodszorra sem kelt el a komáromi Lehár

Másodjára sem jelentkezett egyetlen érdeklődő sem a Lehár épület megvásárlására; arról, hogy mi legyen az épület további sorsa, egyelőre nem döntött a város.

A huszadik század legelejéről származó impozáns szecessziós épület ingatlancsere-megegyezés alapján a Selye János Egyetemtől tavaly került a város tulajdonába. Először idén februárban döntöttek úgy a képviselők, hogy versenytárgyalás útján értékesítik, és 600 ezer euró kikiáltási árat szabtak meg. Miután nem érkezett egyetlen ajánlat sem, júniusban új versenytárgyalás kiírását hagyták jóvá, ezúttal a hivatalosan felbecsült áron, 559 ezer euróért kínálták, ám másodszor sem volt érdeklődést. Mivel nem kelt el, a tél közeledtével a városnak mindenképpen gondolnia kell az ingatlan temperálására. Ezért a testület feladatul adta a hivatalnak, hogy a legközelebbi testületi ülésre terjessze elő az épület állagmegőrzéséhez szükséges legfontosabb feladatok listáját az ezekkel járó várható költségekkel együtt. Arról pedig, hogy ismét eladásra kínálja-e a város a Lehár épületet, és mennyiért, vagy megtartja, felújítja és megpróbálja bérbe adni, már a novemberi választások után felálló új önkormányzat dönt.

Hírdetés

Jóváhagyta ugyanakkor a testület a 25 éve Klapka Vigadóként ismert, Zichy-palotában található termek bérbeadásának feltételeit. Új bérlőt azért keres a város, mert Hajabács Mária eddigi üzemeltető nyugdíjba vonul, és november végével felmondta a bérleti szerződést. Hajabács Mária és több képviselő is azt szerette volna, ha a bérbeadás feltételei közt szerepel a Klapka Vigadó név megtartása. A tanács módosító javaslatára azonban a határozatba csak a Klapka név megtartása került, azzal az indoklással, hogy nem lenne célszerű a leendő bérlőt korlátozni az épület kihasználását illetően; az viszont kikötés, hogy játékterem nem lehet ott. A kikiáltási ár 40 euró/négyzetméter/év (azaz összesen 8148 euró évente) és a város 10 évre szóló bérleti szerződést kötne. A leendő bérlő a felújítási költségeket két évnyi bérleti díjnak megfelelő összegig számíthatná bele a bérleti díjba. A határozatban szerepel az is, hogy a város nem köteles nyertest hirdetni. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »