Másodszorra sem hagyták jóvá a biliárdközpont építését Komáromban

Másodszorra sem hagyták jóvá a biliárdközpont építését Komáromban

Másodszor is meghiúsította a városi képviselő-testület a biliárdközpont építésének tervét, mégpedig mindkétszer úgy, hogy első körben jóváhagyta a központnak helyet adó telek eladási szándékát.

A végső szavazásnál azonban néhány képviselő visszakozott, ezért nem volt meg az eladás jóváhagyásához szükséges háromötödös többség. Köles Balázs többszörös szlovákiai bajnok, Európa-bajnoki érmes biliárdozó még tavaly nyújtotta be kérvényét egy városi tulajdonú telek megvásárlására, hogy azon nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas biliárdközpontot létesítsen. Először a sportcsarnok és a futballstadion melletti területet szerette volna megvenni, az eladási szándék elfogadását követően azonban ötven környékbeli lakos aláírásával tiltakozott a beruházás ellen, a város főépítésze sem támogatta, végül a képviselőktől sem kapta meg a támogatást. Ezt követően a városi hivatal szakembereivel keresett új helyszínt a kérvényező, a választás a vasútállomás alatti parkra esett. Júniusban a képviselők jóvá is hagyták az eladási szándékot, ám ismét lakossági tiltakozás érkezett, 90 aláírással. A tiltakozók szerint nem lenne szerencsés elvenni a park egy részét, ahol gyerekek játszanak, és télen szánkózni lehet. A testületi ülésen több képviselő viszont rámutatott, hogy jelenleg főleg hajléktalanok, kétes egyének bitorolják a parkot, emiatt más nem is szívesen jár oda. Ráadásul a beruházás a park kevesebb mint tíz százalékát érintené, és összhangban van az új területrendezési tervvel. Azzal érveltek továbbá, hogy nemzetközi versenyeket is tartanának itt, ami a turizmus szempontjából is hasznos lenne. Volt, aki méltatlannak nevezte a sportoló-vállalkozóval szemben, hogy egy éve képtelen a testület dönteni az ügyben. Az eladás ellenzői szerint a központ megváltoztatná a térség arculatát, először beépítési tervet kellene kidolgozni erre a térségre, és ha már eladják, inkább versenytárgyalást kellene kiírni, nem közvetlen módon értékesíteni. Köles Balázs még a szavazás előtt megjegyezte: évekkel ezelőtt Komáromból indult el a szlovákiai biliárdsport, ő is ebben a városban szeretné felépíteni az új központot, de ha ismételten elutasítják a kérvényét, fontolóra veszi, hogy máshol valósítja meg tervét.

Hírdetés

Az eladás jóváhagyásához 15 szavazatra lett volna szükség, de végül csak 13-an támogatták, úgyhogy másodszorra sem kapott zöld utat a beruházás.

Mindkét kiszemelt helyszín ellen petíció indult, először 50, majd 90 aláírással.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »