Második mérkőzését is megnyerte a DAC az új stadionban!

Egy héttel a felújított stadion sikeres premierjét követően ismét odahaza lépett  pályára a DAC. A DAC Aréna második mérkőzésén a tabella hetedik helyén álló Nagymihályt fogadták, és bár nem volt könnyű mérkőzés, de ismét győzelmet arattak! 

 

Ma a játékosokat a pozsonyeperjesi fiatal focistapalánták kísérték fel a pályára. Takács Vilmost, a DAC egykori játékosát pedig 80. születésnapja alkalmából köszöntötte a DAC vezetése.

 

Körkép.sk/KZS

 

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, a 10. percben Sarr kapufára tartó beadását Kira kapus ütötte ki. Nem sokkal később Štepanovský lövése ment a kapu fölé, majd Živkovič lövését kellett Kirának védenie. A 26. percben Vida ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt – Sarr pedig nem hibázott, megszerezte  a vezetést a DAC!

 

Az ünneplés azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis a vendégek Grič találatával azonnal egyenlítettek – 1:1. A gól felrázta a nagymihályi csapatot, azonban nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Az első játékrész végén nagy kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, azonban nem sikerült gólt lőni.

 

fotó: parameter.sk

 

A szünetben László Csaba felrázta csapatát, a második játékrészt a hazaiak kezdték aktívabban, Ljubicic lövését Kira bravúrral védte. Az 56. percben Lazarus megkapta második sárga lapját, a játékvezető pedig azonnal kiállította, így emberelőnyben focizhatott tovább a DAC.

 

A győztes gólt a 78. percben szerezte meg László Csaba együttese, Štepanovský beadása után Vida Kristopher nagyszerűen fejelt a hálóba – 2:1! A mérkőzés végéig az állás már nem változott, így a múltheti bravúros győzelem után ismét ünnepelhetett a dunaszerdahelyi közönség.

 

Körkép.sk / KZS

 

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Gólszerzők: 27. Sarr z pok. kopu, 78. Vida – 28. Grič  Sárga lapok: 68. Ljubicic – 4. Lazarus, 26. Sipľak Piros lap: 57. Lazarus, 4.630 néző

FC DAC: Slávik – Živkovič, Kwin (38. Michalík), Huk, Štepanovský – Ljubicic – Vida, Kontár, Simon, Černák (46. Ľupták) – Sarr (89. Mészáros)

Michalovce: Kira – Koscelník, Lazarus, Sipľak, Šimčák – Grič – Žofčák (81. Regáli), Danko, Mensah (59. Podhorín), Kunca – Kushta (67. Kotora)

 

 

Körkép.sk
borítókép: fcdac.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »