Második életet kap négy kárpátaljai várrom és kerékpározó gyerekeket ütöttek el: február 27-28-i hírösszefoglaló

Második életet kap négy kárpátaljai várrom és kerékpározó gyerekeket ütöttek el: február 27-28-i hírösszefoglaló

Második életet kap négy kárpátaljai várrom; Kerékpározó gyerekeket ütöttek el Kárpátalján; Kárpátalja egy lépésre van a „vörös” zónától; Egy lokálpatrióta feljegyzései – A beregszászi strand anno…; Robbanás egy covidos kórházban Ukrajnában, vannak áldozatok. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 27-28-án.

Kárpátalja különböző részein található négy vár maradványait a Kárpátaljai Megyei Tanács tulajdonába helyezték át. A megfelelő döntést a megyei tanács képviselőinek többsége szavazta meg. A Kárpátaljai Megyei Tanács határozatának értelmében a négy várrom dokumentációit végre törvényesen szabályozzák majd.

Kárpátalján egy VAZ-2107 típusú gépkocsi sofőrje közlekedés közben elvesztette uralmát járműve fölött és elütött két kiskorú kerékpározó gyereket. A 10 és 12 éves kisfiúkat a kórházba szállították. A baleset vizsgálata során kiderült, hogy a sofőr józanon vezetett. Gépkocsiját a rendőrség büntetőparkolójára szállították.

Hírdetés

A koronavírus megbetegedések gyors terjedése miatt Ukrajna hét megyéje bármely nap bekerülhet a „vörös” zónába. A Korrespondent.net Viktor Ljasko, országos tisztifőorvos Facebookos bejegyzésére hivatkozva írta, hogy Vinnica, Doneck, Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Luhanszk és Ternopil megyékben „narancssárga” szintű járványveszély van.

A múlt században, a hatvanas évek közepén járunk, s a helyszín a beregszászi strand. Ott, ahol az erre közlekedő vonatok átrobognak a Vérke-hídon, s a vasúti pálya keresztezi az Arany János utcát, valamint a szovjet érában Matroszovról elnevezett utca találkozik a Bercsényi utcával, nos, ebben a háromszögben alakították ki a városi strandot.

Ukrajnában, az egyik covidos kórházban felrobbant az egyik oxigéncső, amelynek következtében egy ember meghalt és egy megsebesült. Az oxigéncső fellobbanása miatt egy ember meghalt, egy pedig megsebesült. A tűzoltók 20 főt evakuáltak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »