Másodfokon Váta Lóránd javára módosították az ítéletet a portálunk ellen indított perben

Másodfokon Váta Lóránd javára módosították az ítéletet a portálunk ellen indított perben

Részben helyt adott a kolozsvári ítélőtábla Váta Lóránd színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja fellebbezésének és módosította a korábbi, elsőfokú ítéletet. Bár a döntés részletes indoklása az ügyben még nem nyilvános, a 2019. november 6-i döntés értelmében Kulcsár Árpád és portálunk két, a Metoo mozgalomhoz kapcsolódó írás közlésével megsértette a színész jó hírnévhez és magánélethez való jogát, ezért arra kötelezi portálunkat, hogy a két cikket távolítsuk el oldalunkról. Ugyanakkor az eredetileg követelt 50 ezer eurós kártérítés helyett egy 1000 lejes (210 euró) erkölcsi kártérítést ítélt meg a felperes részére.

2018. december 17-i dĂśntĂŠsĂŠben a KolozsvĂĄri TĂśrvĂŠnyszĂŠk alapfokon megalapozatlannak Ă­tĂŠlte, ezĂŠrt elutasĂ­totta a VĂĄta LĂłrĂĄnd ĂĄltal benyĂşjtott keresetet, ami ellen a felperes fellebbezĂŠst nyĂşjtott be.

Hírdetés

A mostani ítélet az indoklásától közzétett 30 napon belül megfellebbezhető, áll még az ítélőtábla honlapján. A bírói indoklás közzététele után szerkesztőségünk megfontolja a további jogi lépések megtételének lehetőségét. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »