Másfél millió idegen betolakodót küldhetett volna vissza Angela Merkel – nem tette

Rupert Scholz egykori német védelmi miniszter Angela Merkelt kritizálta szerda este a Magyarország élőben című műsorában. Rubert Scholz volt védelmi miniszter a német alkotmány 16-ik cikkelyét idézte azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel hibás döntést hozott, amikor 2015-ben megnyitotta a határokat. Akik biztonságos harmadik országból jönnek, eleve nem rendelkeznek azzal a joggal, hogy menekültkérelmet nyújtsanak be. Németországot csak EU-s, biztonságos országok veszik körül, tehát a más félmillió menekültet mind visszaküldhettük volna – nyilatkozta Scholz a Hír TV-nek.

Scholz szerint egy államnak van lakossága, állami felségterülete és határai, még ha ezeket Németország el is hanyagolja. Úgy gondolja, minden menekült ügyét külön kellene kezelniük.

Hírdetés

Vannak, akik polgárháborúk miatt, mások gazdasági okokból hagyják el hazájukat. Meg kellene vizsgálnunk, ki kicsoda, honnan jön, hogyan tudunk neki segíteni – mondta a müncheni egyetem professzora, aki egyetért azokkal, akik szerint helyben, Ázsiában vagy Afrikában kellene megoldást nyújtani ezeknek az embereknek.

HírTV


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »