Másfél milliárdot kérnek Ungár Pétertől a Magyar Nemzetért és a honlapjáért

Simicska Lajos szándékosan túlárazza a lapot, hogy az ne kerülhessen újra az Orbán-kormány befolyása alá. Az LMP-s politikus szerint egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások.

1,5 milliárd forintot szabtak meg Ungár Péternek Simicska Lajos munkatársai a héten bezárt Magyar Nemzet és mno.hu-ért – értesült a 24.hu.

Hírdetés

Az LMP-s politikus már a Magyar Nemzet bezárásának a napján jelentkezett, hogy érdekli az üzlet. A másik érdeklődő Milkovics Pál visszalépett végül, mert nem kapott ajánlatot Simicskáéktól.

A 24.hu szerint a 1,5 milliárdos ár túl magas, és a tulajdonos szándékosan túlárazta a lapot, hogy az ne lehessen másé és ne kerülhessen újra az Orbán-kormány befolyása alá. Ungár Péter vételi pozícióját gyengíti, hogy a Terror Háza Múzeum főigazgatójának, Schmidt Máriának a fia, egyúttal a Figyelő hetilap tulajdonosának résztulajdonosa.

Az LMP-s politikus nem cáfolta és nem erősítette meg a 24.hu információját. – Mély tisztelettel szeretném jelezni, hogy mint azt korábban, a tárgyalások kezdetén elmondtam, a tárgyalások lezárultáig nem nyilatkozom a Magyar Nemzetről, kérem, hogy ezt tartsák tiszteletben – válaszolta a portál érdeklődésére. Úgy vélte, a tárgyalások egy–két héten belül lezárulhatnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »