Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot

Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot

Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke mindössze 45 nap alatt bonyolítaná le a férfi és a női élvonal következő idényét.
A ProSport című bukaresti sportportál beszámolója szerint az elnök a Nemzeti Liga klubjainak találkozóján ismertette a javaslatát. A következő szezonnak augusztus második felében kellene kezdődnie, de ennek esélye a nullára csökkent, mert a koronavírus-járvány miatt a csapatok egyelőre felkészülési mérkőzéseket sem játszhatnak.

Hírdetés

A szövetség javaslata szerint az egész idény mindössze 45 napig tartana, és egy vagy két sportcsarnokban rendeznék a meccseket.

Az ötletet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) lebonyolítása ihlette, ezért minden csapatnak ugyanabban a városban kellene szerepelnie, és a sportolók, a szakmai stábok tagjai, illetve a hivatalos személyek nem kerülhetnek kapcsolatba más emberekkel.

A klubok már nagyon várják, hogy elkezdődjön a szezon, és a többségük elfogadja a rendhagyó lebonyolítás ötletét. Alexandru Dedu pénteken nyújtja be a javaslatot Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszternek.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »