Marton Zsolt püspök házasság heti üzenete az elköteleződésről

Marton Zsolt püspök házasság heti üzenete az elköteleződésről

Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke videoüzenetben fogalmazta meg gondolatait az idén február 7. és 14. között zajló házasság hete alkalmából.

„Kívülálló emberek, kritikusok megkérdezik, hogy egy katolikus pap, meg egy püspök milyen alapon beszél a házasságról, hiszen neki nincsen saját házastársa, gyermeke, családja – fogalmazott üzenete elején Marton Zsolt püspök. – Meg kell mondanom őszintén, hogy ez igaz. Nekem nincsen feleségem; nincsen közvetlen, saját családom, nincsenek gyerekeim, de mégis azért merek beszélni a házasságról, mert ahogy látom, tapasztalom – sok jegyespárral volt dolgom; házasokkal, kedves családokkal vagyok közösségben –, a házasság egy intimitás, egy nagyon bensőséges, meghitt kapcsolat.

Minden ember vágyik erre az intimitásra. Az én nem tud létezni te nélkül. Az én és a te kiegészítik egymást a házasságban – kivéve, ha az én a nagybetűs Te-hez kapcsolódik. A Te az Isten.

A pap, a püspök hivatása ilyen.

Hírdetés

Én 22 éve élek egy ilyen elköteleződésben papként, másfél éve püspökként…” – mondta az idén február 7. és 14. között zajló házasság hete alkalmából készült videoüzenetében a családreferens püspök.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »