Martinkertvárosi bölcsődét szorgalmaz a Jobbik

Akkor, amikor 2010 óta kilencezerrel csökkent Miskolc lakossága, örömteli, hogy van olyan városrész, ahol új bölcsődére van lakossági igény. A Jobbiknak martinkertvárosi szülők jelezték: szeretnének bölcsődét a városrészben, erre pedig lenne is lehetőség, hangzott el az ellenzéki párt hétfői sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Sitchin

A Jobbik helyi szervezőjét, Cseléné Figula Edinát szülők keresték meg azzal: szeretnék, ha Martinkertvárosban bölcsőde működne. A Jobbik felmérte a lakossági igényeket, melynek során 70 szülő aláírásával jelezte, szükség van a bölcsődére, emellett az ellenzéki párt kikérte a helyi védőnői szolgálat véleményét is. Eszerint valóban megnőtt a gondozott gyermekek száma, vagyis indokolt lehet bölcsőde működtetése, tájékoztatott Cseléné.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője elmondta, a bölcsőde létrehozása érdekében megkereste a városvezetést, amely azonban közölte, nem tudnak lakossági igényről. A politikus jelezte, a következő közgyűlésen át fogják adni az összegyűjtött aláírásokat, így erre már nem hivatkozhat tovább az önkormányzat. Emellett felhívta a figyelmet arra a jövő év januárjától életbe lépő törvénymódosításra is, amely bölcsődék nyitására ösztönzi az önkormányzatokat ott, ahol erre igény mutatkozik. Ennek megfelelően a Jobbik szorgalmazza, hogy mielőbb legyen bölcsődei ellátás Martinkertvárosban, egyúttal bíznak benne, hogy a városvezetés is a kezdeményezés mellé áll.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »