Martin Sczulz inkább otthagyja az Európai Parlamentet

A politikus a Politico európai kiadásának nyilatkozott arról, hogy az EP-elnöksége helyett a német kancellári posztra pályázik, a szociáldemokraták egyik vezető politikusaként ugyanis a hazai választási részvétellel valójában ezt célozhatja – írja a 444.hu.

Az ugyanis nem kérdés, hogy a parlamentbe bejuthat, mert ő lesz a szociáldemokraták észak-rajna-vesztfáliai tartományi listavezetője, ami garantált bejutást jelent.

A Politico csütörtök kora hajnalban ébresztette Schulzot a megerősítésért. “Felébresztettek. Fél tízkor nyilvános bejelentést teszek” – mondta a lapnak, mielőtt megerősítette volna a Süddeutsche Zeitung értesüléseit. Azt viszont még nem erősítette meg, hogy a kancellárságért is versenybe szállna. Pedig a Frankfurter Allgemeinei Zeitung múlt heti értesülései szerint erről már értesítette a szociáldemokrata pártelnököt, Sigmar Gabrielt, aki a jövő év elején jelentheti be, hogy ki lesz pártja kancellárjelöltje. A posztra amúgy sajtóértesülések szerint Gabriel maga is pályázik.

Forrás: vs.hu

The post Martin Sczulz inkább otthagyja az Európai Parlamentet appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »