Martin Schulz csak elismerte a példaértékű segítséget

A szegedi városvezetés szerint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke arra reagálhatott egy interjúban, hogy Szeged polgárai példaértékű humanitárius segítséget adtak a menekülteknek – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban – amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését – arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Schulz szerint ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: választ várnak Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és “miért titkolta el” ezt a találkozót.

Az M1 megkereste Botka Lászlót, aki nem akart nyilatkozni, viszont a szegedi városvezetés egy közleményt juttatott el a szerkesztőségbe.

Ebben azt írták, hogy a város polgárainak példaértékű segítsége nemzetközi elismerést vívott ki, erre reagálhatott Martin Schulz.

“Felháborító, hogy a brüsszeli támadás utáni gyászt és megrendülést a helyi Fidesz-Jobbik a városvezetés elleni hazug, alaptalan támadásra használja fel” – tették hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »