Martin Klus külügyi államtitkár magára haragította Igor Matovičot

Martin Klus külügyi államtitkár magára haragította Igor Matovičot

Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár nem csak a felvidéki magyarokat haragította magára az elmúlt 24 órában. Igor Matovič szlovák kormányfő sajtótájékoztatóján volt kénytelen kritizálni az SaS politikusát felelőtlen viselkedéséért. Klus ugyanis diplomatához nem méltó módon még a Központi Válságstáb ülése közben öncélúan posztolta facebook-oldalára, hogy Csehország vörös besorolást kap, ami korlátozásokat von maga után.

A kormányfő szerint Szlovákia rossz diplomáciai helyzetbe került Klus miatt Csehországgal szemben. Matovič úgy véli, a helyzet megkövetelte volna, hogy Andrej Babiš cseh kormányfő még a döntés nyilvánosságra kerülése előtt személyesen legyen tájékoztatva.

Hírdetés

“Martin Klus  nem tudott ellenállni a Facebook kísértésének egyenesen a központi válságstáb ülésén. Ezt a Csehországgal szembeni nagyon fontos döntést véleményem szerint felelőtlen módon medializálta. Probléma van belőle, természetesen, úgy lett volna helyes, ha az intézkedést először személyesen a cseh kormányfőnek jelentettem volna be Mikor ránéztem a mobilomra, észrevettem, hogy Martin Klus már nyilvánosságra hozta”

mondta sajtótájékoztatóján Matovič, aki Martin Klus nagy hibájának nevezte az egész történést. A kormányfő megjegyezte, hogy az ilyen üléseken egyeseknek “mint a kisgyereknek” el kellene venni a mobilját és “bezárni valahová a  szekrénybe”.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »