Marosvásárhelyi Koncz Zsuzsa-koncert kampánykontextusban

Marosvásárhelyi Koncz Zsuzsa-koncert kampánykontextusban

A marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület beleegyezése nélkül szervezte meg a polgármesteri hivatal vasárnap este azt az ingyenes rendezvényt, melynek keretében a vár udvarán felállított színpadon Koncz Zsuzsa és Angela Similea is fellépett.

A tanácsosok és a helyi sajtó egy része által kampányízűnek titulált rendezvény egyébként pontosan úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte Dorin Florea polgármester, aki – mint ismeretes – függetlenként pályázik újabb mandátumra: a várudvar zsúfolásig megtelt a két népszerű előadó fellépésén.

A másfél órás Koncz Zsuzsa-koncert végén ezúttal nem Florea lépett színpadra, hogy megköszönje a magyarországi vendégnek az élményt – valószínűleg nem akarta megkockáztatni, hogy kifütyüljék, mint a május 14-ei Edda-fellépés alkalmával –, hanem a polgármesteri hivatalt képviselő Ioan Chiorean mondott köszönetet az előadónak, és egyúttal Amici Urbis kituntetést adott át Koncz Zsuzsának. Az egyébként továbbra sem világos, hogy a rendezvényt közpénzből finanszírozták-e.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »