Marosvásárhelyen gyártott film lett a legjobb Miamiban

Marosvásárhelyen gyártott film lett a legjobb Miamiban

Az első, Marosvásárhelyen gyártott nagyjátékfilm, a Billion Star Hotel lett a legjobb film a Miami Nemzetközi Filmfesztiválon – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek csütörtökön Ovidiu Vasu, az alkotás producere. 

00billionmiaimi_b

A nagyszabású filmfesztivál egyébként júniustól júniusig egész évben zajlik, minden hónapban megválasztják a hónap filmjét. A romániai független film tavaly októberben került be a tizenkettes élmezőnybe, most pedig a másik 11 alkotást legyőzve lett a 2016-os esztendő legjobb filmje. A versenyre összesen 962 filmet neveztek 64 országból.

A Billion Star Hotel nagy részét Marosvásárhelyen forgatták, illetve Szováta és Segesvár is feltűnik egy-egy jelenetben. Az Alecs Năstoiu rendezte film főszerepét Rudy Moca nyugalmazott bábszínész, színész játssza, de a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának több színésze is szerepel benne.

A film három fura személy életét meséli el, olyan történeteket mutat be, amelyek bárkivel megeshettek, és meg is estek, hiszen gyakran hallunk elhagyott gyerekekről, külföldre távozott szülőkről, csalókról, tolvajokról, akik szegény embereket csaptak be. A szemétben kotorászó emberek látványa sem ismeretlen senki számára, ahogy a padon vagy lépcsőfeljáró alatt meghúzódó hajléktalanoké sem.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »