Maros megyében a Bolyai szinte mindent visz

Maros megyében 61,88 százalékos volt az átmenési arány az érettségin, amire összesen 3611 diák iratkozott be. Közülük 6-ot zártak ki, 176 pedig nem jelent meg, míg 1307 nem ért el 6-os átlagot. Maros megyében egyetlen diáknak van 10-es átlaga, a legjobb magyarból is érettségiző diák a Bolyai Farkas Elméleti Líceumból Bereczki Barbara Krisztina 9,95-ös átlaggal. Megyei szinten ő a 3. legjobb.

A Bolyai Farkas Elméleti Líceumból 212 diák jelentkezett érettségire, közülük 4-nek nem sikerült a 6-os átlagot elérnie. A legjobb eredményt a már említett Bereczki Barbara Krisztina érte el.

A marosvásárhelyi Református Kollégiumból 68-an iratkoztak érettségire, egy diák nem jelent meg, míg 16-nak nem sikerült az érettségije. A legjobb átlagjegyet 9,36-tal Bartha Melánia kapta. Az Unirea Főgimnáziumban a legjobb magyarból is érettségiző Székely Szidónia lett 9,7-es átlaggal.

A Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumból 23 diák jelentkezett érettségire, közülük 11 diáknak nem sikerült a vizsgája. A legjobbat Győrfi Rebeka Melinda írta, 7,55 az átlaga.

A nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceumból 93-an érettségiztek, egy diákot közülük kizártak a vizsgáról, 6-an nem jelentek meg, 67-nek pedig nem sikerült az érettségi vizsgája (vagy nem érte el a 6-os átlagot, vagy nem sikerült minden tárgyból az 5-ös érdemjegyet megírnia). A legjobb eredményt Szilágyi Anna-Mária érte el 8,85-tel.

A szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskolából 105-en vettek részt az érettségin, közülük egy diákot zártak ki, egy nem jelent meg minden vizsgán, 46 diáknak pedig nem sikerült az érettségije. A legjobb eredmény Bokor Zsolt írta, 9,17 az átlaga. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »