Maroknyi ember és egy trójai faló

Maroknyi ember és egy trójai faló

Talán már minden érintett kifejezte felháborodását a közelmúltban a fővárosban történtek miatt.

A koalíció vezetői dühösek, az ellenzék tapsol, az újságírók keresik azt az embert, aki felelős az állítólagos rendőri kudarcért. A védőoltás és a járványellenes intézkedések ellenzőinek tiltakozása a régóta fennálló társadalmi frusztráció és a szájbarágás népszerűségének csúcspontja.

Ennyit az okokról.

Hírdetés

Sokkal érdekesebb, hogyan befolyásolja az aktuális politikai eseményeket. A jelen lévő rendőrök közül sokan hisztérikusan követelték a keményebb fellépést, lehetőleg vízágyúk használatával. Külföldről nézve a pártatlan megfigyelő csak mosolyogni tudott. Több száz tüntető, akik hasonlóan nagyszámú „nemzetvédő szubjektumot” képviselnek, teljesen alávetették magukat az országban folyó politikai diskurzusnak. Hihetetlen.
Mit fizetne a franciák tömege, ha ekkora figyelmet szentelnének nekik, amikor a tereken tízezernyien tiltakoznak a kormány rendeletei ellen. A különbség valószínűleg Szlovákia kispolgári jellegében rejlik.

Nem csak a demonstrálókról van szó, akiknek a szókincse korlátozott, sem csupán arról, hogyan viselkednek a közterületen. Lenyűgöző az úgynevezett politikai elit – a kormánykoalíció – hozzáállása. Egyensúlyt akart teremteni az erőszakos cselekmények elítélése és a kormányellenes tiltakozás nem elítélése között. Az eredmény könnyen kiszámítható volt.

A tüntetők megérezték, hogy a koalíció képviselői gyengék, és kezdtek nyomást gyakorolni rájuk. A média ezen felháborodott, és szigorúbb rendőri beavatkozást követelt. A sznob krém szemében a kisvárosi szintű gyűlés országos forradalommá változott, és a demokrácia fenyegetésének jelképe lett. Ugyanakkor ők maguk alkották meg a veszélyes zavargások képét. Olyan problémát vetettek föl, amelyre nem volt észszerű megoldás. A számító Boris Kollárral együtt a 150 tagú törvényhozó testület megadta magát egy maroknyi embernek, akiknek száma megegyezett a parlament tagjainak számával, beleértve az asszisztenseket és a személyzetet. Amilyen az ország, olyan a forradalom.
Lehet, hogy legközelebb valaki megpróbálhat hasonló gondolatot alkalmazni fegyveres zsoldosokkal. Az elitnek köszönhetően Szlovákia még azelőtt feladja, mielőtt a parlament elé kerül.

A szerző a Trend munkatársa


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »