Marokkói férfi késelt a francia Alpokban

Egy 46 éves francia édesanyát és három, 9 és 14 év közötti lányát is késsel sebezte meg kedden egy férfi az Alpok franciaországi részén található üdülőövezetben – jelentette a TF1 televíziós csatorna.

A Laragne nevű település közelében történt támadás áldozatai közül az édesanya és két lánya állapota súlyos, de nem életveszélyes, a harmadik, 8 éves gyermek viszont az életéért küzd, mivel átszúrták a tüdejét. A marokkói születésű támadót őrizetbe vették.

Raphaël Balland, Gap városának illetékes ügyésze azt nyilatkozta, hogy a támadás indítéka ismeretlen. Noha az első jelentések még arról szóltak, hogy a 37 éves férfit az édesanya és lányai hiányos öltözködése bőszítette fel, Balland mindezt tagadta.

A Telegraph azt írja: a támadó délelőtt tíz óra körül szúrta le a három lányt a francia család bérelt házának teraszán, az édesanyát ezután az épületen belül támadta meg.

A férfi családjával állítólag a szomszédban lakott, innen ismerte a későbbi áldozatokat. Kisebb bűncselekmények miatt már 15 éve a hatóságok látókörébe került. A támadó Párizs környékéről, az áldozatok Nantes-ból érkeztek. A település polgármestere, Edmond Francou a nizzai terrortámadás miatt nem kívánt túl korán találgatásokba bocsátkozni az indítékot illetően.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »