Marokkóban is 72 román turista rekedtek

Marokkóban is 72 román turista rekedtek

Miután a marokkói hatóságok a koronavírus új törzsének megjelenése miatt felfüggesztették a Marokkóba irányuló kereskedelmi légi járatokat, a külügyminisztérium kedden közölte, hogy a rabati román nagykövetség jelenleg 72 romániai turista érdekében jár el, akiknek járatait törölték.

Közleményében a külügyminisztérium tájékoztat, hogy a rabati nagykövetség erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy alternatív repülőjáratokat találjon hazafelé a román állampolgároknak, emellett konzuli támogatást nyújt nekik.

Hírdetés

A tárca nyomatékosította ugyanakkor, hogy a marokkói hatóságok kivételesen és külön engedély alapján engedélyezik a Marokkóba irányuló és onnan induló járatok további üzemeltetését. A külügyminisztérium azt ajánlja a román állampolgároknak, hogy akiknek a járatát törölték, ellenőrizzék az utazási lehetőséget a még Marokkóba közlekedő légitársaságoknál.

Jelenleg az Air France és a Transavia légitársaság üzemeltet még járatokat Marokkóba – közölte a tárca. A diplomáciai képviselet folyamatosan tájékoztatni fog – többek között a képviselet Facebook-oldalán – az engedélyezett járatokról. (agerpres)

A külügynek kedden a Dél-afrikai Johannesburgból sikerült 70 embert Bukarestbe indítani.

Nyitókép: Leah Kelley/Pexels


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »