Márky-Zagyva: Nem bántanak senkit a migránsok

Márky-Zagyva: Nem bántanak senkit a migránsok

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az a fontos, hogy a migránsok „magyarrá váljanak legkésőbb egy-két generáció múlva”.

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy korábbi interjújában vette védelmébe a bevándorlást köztudottan támogató Soros Györgyöt.„Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay. 

Hódmezővásárhely polgármesterének azonban nem ez volt az első, migrációt támogató nyilatkozata. Egy korábbi, Facebookján publikált videójában Márki-Zay arról beszélt a bevándorlás kapcsán, hogy szerinte „az Európai Unió sajnos az integrációban nem jár élen. (…)

Tehát nyilván Európában is bár nagyon sok kudarc van az integrációban, de vannak sikertörténetek is”.

Mint fogalmaz, azt szeretné, ha Magyarország „előrelépne az integrációban”. A migránsok tekintetében Márki-Zay a 100-150-200-300 évvel ezelőtt beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok esetével vont párhuzamot.

Hírdetés

Ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva” – fogalmazott Márki-Zay.

A polgármester korábban is következetesen kiállt a migráció mellett. Könyvében egy „egy nagy horderejű amerikai kutatásra” hivatkozva azt mondta, „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

Márki-Zay egy másik alkalommal, egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy nem bántanak senkit a migránsok.

a legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”.

Mindehhez hozzátette azt is, hogy – álláspontja szerint – az illegális migráció politikai manipulációs eszköz.

Márki-Zay Péter szerint az a fontos, hogy befogadó társadalom legyünk


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »