Marko Lazić Kishegyes község polgármestere

Marko Lazić Kishegyes község polgármestere

Marko Lazićot választották Kishegyes község polgármesterévé. Polgármester-helyettesnek Kerekes Zoltánt, a képviselő-testület elnökhelyettesévé pedig Zlatko Popovićot választották meg.

A községi képviselő-testület május 31-én megtartott alakuló ülésén csak annak elnökét választották meg Szügyi István (VMSZ) személyében. A második ülésen Marko Lazićot polgármesternek, Kerekes Zoltánt a helyettesének, a képviselő-testület elnökhelyettesének pedig Zlatko Popovićot választották meg. Marko Lazić szeghegyi lakos, mostanáig – mintegy harminc éve már – a szenttamási kataszteri hivatalban dolgozott.

Megválasztották a községi tanács tagjait is: Ksenija Kustudić Đukić, Zoran Vujinović, Bane Đukić, Miloš Žmukić, Peko Konjević, Željko Popivoda, Mohácsi Zoltán, Sándor István, Lukács Klára és Juhász Attila mellett tisztségéből adódóan a polgármester is a tanács tagja.

Szügyi István, a testület elnöke elmondta, hogy megalakult az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik lista képviselőinek képviselői csoportja, Zoran Martinović a frakcióvezető. A VMSZ képviselőcsoportja szintén bejelentette megalakulását, a frakcióvezető Krisztián Irén.

Mint ismeretes, a kishegyesi községben a haladópárti koalíció szerezte meg a legtöbb képviselői helyet az önkormányzati választáson. A hivatalos eredmények szerint a haladóknak (SNS) 10, a VMSZ-nek 8, a szocialistáknak (SPS) 6 és a Montenegrói Pártnak (CP) 1 képviselője van a 25 tagú testületben.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »