Markó Attila: a román igazságszolgáltatás igen gyakran szerencse függvénye

Markó Attila: a román igazságszolgáltatás igen gyakran szerencse függvénye

Bár kedden felmentették egy ügyben Markó Attilát, az RMDSZ volt parlamenti képviselőjét, jelenleg két másik, visszaszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyben is per folyik ellene.

A politikus a Transindex megkeresésére elmondta, hogy jelenleg mindkettő közel van az alapfokú döntéshez, így egyhamar végleges, jogerős döntés még nem várható.

Hírdetés

“TermĂŠszetesen bĂ­zom a pozitĂ­v kifejletben, ha igazsĂĄgot előtĂŠrbe helyező, nem telefonhĂ­vĂĄsra mĹąkĂśdő, jĂłzan bĂ­rĂłk Ă­tĂŠlkeznek. ElĂŠg csak arra gondolni, hogy pĂŠldĂĄul ebben az Ăźgyben is alapfokon nem egy ilyen bĂ­rĂł jĂĄrt el, Ă­gy a nyakamba is varrt rĂśgtĂśn 5 ĂŠv letĂśltendő bĂśrtĂśnbĂźntetĂŠst” – mondta MarkĂł, hozzĂĄtĂŠve, hogy “a romĂĄn igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs igen gyakran szerencse fĂźggvĂŠnye”.

A volt kĂŠpviselő Ăşgy vĂŠli, “RomĂĄniĂĄban lehetsĂŠges az igazsĂĄgszolgĂĄltatĂĄs, csak ahhoz olyan bĂ­rĂĄk is kellenek, hogy az igazsĂĄgĂźgyi mellĂŠkalapĂĄlĂĄs ritka ĂŠs orvosolhatĂł kivĂŠtel legyen, ĂŠs ne fordĂ­tva”.

A mĂĄsik kĂŠt Ăźgynek is ugyanaz a tĂŠnyĂĄllĂĄsa, mint a mostaninak, Ă­gy amennyiben felmentik, MarkĂłnak mindĂśssze a MikĂł-perben kiszabott hĂĄrom ĂŠv felfĂźggesztett bĂśrtĂśnbĂźntetĂŠs maradna, amelyben 2014 novemberĂŠben szĂźletett Ă­tĂŠlet, ĂŠs amely Ă­gy mĂĄr le is telt azĂłta. TehĂĄt amennyiben felmentenĂŠk a mĂĄsik kĂŠt Ăźgyben, megszĹąnne a letartĂłztatĂĄsi parancs ĂŠs a nemzetkĂśzi kĂśrĂśzĂŠs is ellene. (hĂ­rszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »