Márki-Zay: "Köszönöm Gordonnak az értékes gondolatokat"

Márki-Zay: "Köszönöm Gordonnak az értékes gondolatokat"

A kormánypárti sajtó szúrta ki, hogy Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Londonban találkozott Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökkel. 

Márki-Zay ezzel kapcsolatban posztolt is a Facebook-oldalán, ahol magyarázatot adott az elsőre talán meglepő egyeztetésre. 

Hírdetés

“Kormányváltásra és kormányzásra készülök, ezért számos politikussal, diplomatával, szakemberrel egyeztetek. Kifejezetten örültem, hogy londoni utazásom alatt Bajnai Gordonnal is találkozhattam, eszmét cserélhettünk, megvitathattuk az ország előtt álló legfontosabb kihívásokat. Magyarország egykori miniszterelnöke egy válság közepén vette át az országot, teljesítményét pedig még olyan politikai ellenfelei is elismerték, mint Orbán Viktor.

Én egy olyan politikai kultúra megteremtésén dolgozom, ahol természetes, hogy jobb és baloldali közéleti szereplők leülnek, és beszélnek egymással. Ahol tiszteletet adunk a tudásnak és a teljesítménynek, ahol igyekszünk a mások tapasztalatából is tanulni, mert máshogy nem lehet felemelni ezt az országot. Köszönöm Gordonnak az értékes gondolatokat.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »