Máris van vevő a CBA-kra

Máris van vevő a CBA-kra

A Magyar Nemzet információja szerint bejelentkezett egy vevő a nógrádi Palócker Kft. 80 CBA üzletére. A boltok dolgozói továbbra sem tudnak semmit, több százan várnak az elmaradt fizetésükre.

Lapunk információja szerint holnap az összes Nógrád megyei, Palócker Kft. által üzemeltetett CBA-üzletre lakat kerül. Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, hivatalosan a kft. minden boltjában raktároznak majd, hozzátette, még hasonlóról sem hallott soha.

Sáling József elmondta, egy vevő is felbukkant az üzletek körül, aki már ajánlatot is tett az 1200 embernek munkát adó Palócker-boltokra. Azt az elnök sem tudta, hogy ki a vevő és mennyit ajánlott. Mint megírtuk, a 80 Nógrád megyei üzletben gyakorlatilag hetek óta üresek a polcok, a cég nem tudja fizetni a beszállítókat, a dolgozók pedig teljes bizonytalanságban élnek.

– A legfontosabb az lenne, hogy a dolgozókat végre tájékoztassa valaki. Igaz, a CBA hagyományosan alig foglalkozik szakszervezeti kérdésekkel. Szinte minden fizetéssel gond van. A többség nem kapta meg a havi bérét, szeptemberre már a társadalombiztosítást sem fizette meg a cég, van, akinek a nyugdíjalapjával van gond – hangsúlyozta Sáling József. Hozzátette, azt sem tudják, hogy csődöt jelent-e majd a cég, vagy csak „simán” tulajdonost cserél, pedig ezek fontos és mielőbb tisztázandó kérdések.

A KASZ kezdeményezésére jövő szerdára fórumot szervez a szakszervezet és a cégvezetés, a Palócker Nagykereskedelmi Kft. salgótarjáni központjába, ahol várhatóan közlik, hogyan, milyen döntés született.

Úgy tűnik, a kft. lesz az első áldozata a kormány új szabályozásának, miszerint a nagykereskedelmi vállalkozásoknak muszáj nyereségesnek lenniük. Jövő januártól a társaságok nem árulhatnak élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket, ha két egymást követő évben a forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot, de veszteséges vagy nullszaldós volt. A Palóc Kereskedelmi Kft. tavaly 18 milliárdos forgalom mellett 2 milliárd forintos veszteséget mutatott fel. Az idei év mérlege jövő májusban lesz végleges.

Kerestük a CBA sajtóosztályát és a Palóckert is a titokzatos vevővel és a dolgozók bérével kapcsolatban. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »