Máris van 5 milliárd forint az akadémiai kutatóhálózat új irodájára

A Magyar Közlönyben péntek este megjelent határozat szerint a kormány 4,8 milliárd forintot biztosít arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémiától elvett Eötvös Loránd Kutatási Hálózat titkársága beköltözhessen a belvárosi Alkotmány utca 29. alatti, ma is kormányzati irodaházként használt épületbe – szúrta ki a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy korábban egy gellérthegyi irodaházat szántak erre a célra, és a szokatlanul nagy, akár önálló székház felépítésére is elegendő össszegre a határozat szerint „az ingatlan rendeltetésszerű használatának biztosítása érdekében” a szükséges felújítási-építészeti tevékenység elvégzéséhez, valamint a szükséges ingóságok beszerzéséhez van szükség.

Hírdetés

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat azután jött léltre, hogy akadémikusok és testület előző elnökének tiltakozása ellenére a kormány egy törvénymódosítással megszüntette az MTA önálló intézeteit. A Kutatási Hálózat irányítótestületét már a kormány nevezte ki, köztük volt az a Freund Tamás is, akit a héten megválasztottak az MTA új elnökének. 

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »