Máris sokan regisztráltak – számottevő érdeklődés övezi a csíksomlyói pápalátogatás előjegyzését

Máris sokan regisztráltak – számottevő érdeklődés övezi a csíksomlyói pápalátogatás előjegyzését

Mindössze pár nap leforgása alatt is jelentős érdeklődés mutatkozik a Ferenc pápa júniusi csíksomlyói látogatásán való részvételre feljogosító regisztráció iránt. A szervezők mindenkinek a csoportos regisztrációt ajánlják.
Bár túl sok konkrét számadatról egyelőre nem áll módjukban beszámolni, a szervezők szerint számottevő érdeklődés övezi a Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjére történő előjegyzést. Mint ismert,

a Pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik szeretnének részt venni a szentatya június elsejei miséjén a csíksomlyói Nyeregben, a március elsején megkezdődött regisztráció a hónap végéig tart.

Oláh Zoltán kanonok, a pápalátogatás sajtófelelőse hétfőn a Krónikának elmondta, már péntek óta sokan regisztráltak a honlapon, ugyanakkor sokan tettek fel konkrét kérdéseket a pápalátogatással, az eseménnyel kapcsolatos tudnivalókról.

Bodó Mártától, a pápalátogatást előkészítő sajtóbizottság munkatársától megtudtuk, folyamatos az online regisztráció, valamint az érdeklődés a történelmi esemény iránt, és bár a honlap nem fagyott le, az előjegyzés megkezdődése óta eltelt napokban volt olyan pillanat, amikor a „roham” alaposan megviselte a rendszert. Közölte,

Hírdetés

eddig mintegy háromszáz körüli a regisztrált csoportok száma,

ugyanakkor már eddig mintegy hetven levél érkezett a honlapon feltüntetett postafiókba, amelyben a hívek egyrészt megköszönik a katolikus egyházfő romániai apostoli körútjának székelyföldi állomásán való részvétel lehetőségét, ugyanakkor további információkat kérnek. „Bár csoportos és egyéni regisztrációra egyaránt lehetőség van, több szempontból – például utazás, szervezettség – előnyt fognak élvezni a csoportok, ezért ezt a jelentkezési formát ajánljuk mindenkinek. Akárcsak azt, hogy lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel jöjjenek Csíksomlyóra” – hangsúlyozta Bodó Márta, utalva többek között arra, hogy

május 31-től már csak az engedéllyel rendelkező, csoportokat szállító gépkocsik juthatnak be Csíkszeredába.

A Keresztény Szó kulturális havilap főszerkesztője közölte, sokan tesznek fel kérdéseket nekik Magyarországról is, és ezekre mind válaszol a sajtóbizottság, amelynek bővítették a létszámát.

Egyébként a plébániákon már jóval az online regisztráció elindítása előtt megkezdődött a Ferenc pápa csíksomlyói miséjére elzarándokolni kívánó hívek összeírása. Ez még nem jelenti a hivatalos előjegyzést, ezzel az egyháznak az volt a szándéka, hogy előzetes képet kapjon arról, nagyságrendileg mekkora tömegre számítson Csíksomlyón, és ennek alapján alakíthassa ki a hegynyeregbe tervezett ún. szektorokat. Különben valamennyi regisztrált személy e-mailben kap vonalkódos belépőt, amelyet ki kell nyomtatnia, és amely nélkül nem juthat be arra a több mint tízhektáros védett területre, amelyet a csíksomlyói hegynyeregben biztonsági okokból elkerítenek a hatóságok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »