Máris sok kárt okozott a szélvihar az országban

A rendkívül erős szél számos tennivalót ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak: kicsavart és úttestre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megtépázott tetőzetek miatt kérnek segítséget az egységektől – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Markotabödögén, a Petőfi utcában egy nyolc méter magas fenyőfa dőlt egy épületre, Csornáról és Bősárkányról érkezett tűzoltói segítség a fa eltávolításához. Az öttevényi Fő utcában tövestől fordított ki a szél egy fát, amely kárt tett egy lakóház teraszában és kéményében. A kunszigeti önkéntes tűzoltók feldarabolták a fát és visszabontották a veszélyessé vált kéményt.

Hírdetés

Időjárás hírek MN Figyelmeztetés: viharos szél csaphat le az országra Néhol eső, zápor is előfordulhat. Kedd késő délelőttől veszíthet erejéből a szél.

 

Győrújbaráton, a Nagy Lajos utcában egy ház kertjéből dőlt ki a fa, félig elfoglalva az utat, de Győrben is több helyen várják a segítséget. A Szent István úton egy társasház tetejét bontotta meg a szél, míg a Rónay Jácint utcában egy autóra dőlt egy fa. A Vasvári Pál utcában egy kisteherautó gurult meg a széltől a tó felé, a városi hivatásos tűzoltók a jármű kiékelésén dolgoznak. A Paptagi utcában egy ház tetejére borult fát távolítanak el a pannonhalmi tűzoltók.

Az egységek folyamatosan hárítják el a károkat, amint befejezték a munkát, azonnal indulnak tovább a következő káreset helyszínére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »