Marin Cilic óriási csatában jutott be élete első Roland Garros-elődöntőjébe

Marin Cilic óriási csatában jutott be élete első Roland Garros-elődöntőjébe

Összeállt a párosítás, miután megverte Andrej Rubljovot is. A nőknél a világelső is bekerült az elődöntőbe. Bondár Annáék kiestek párosban.

A huszadik helyen kiemelt horvát Marin Cilic elődöntőbe jutott a párizsi francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesében, miután a szerdai negyeddöntőben nagy csatában legyőzte a hetedik kiemelt orosz Andrej Rubljovot.

A fordulatos összecsapáson Rubljov jutott játszmaelőnyhöz, majd Cilic – aki az első fordulóban Balázs Attilát, a másodikban Fucsovics Mártont búcsúztatta – fordított, azt követően pedig már az orosz egyenlített. A döntő szettben a horvát 5:4-es előnyét követően brék-, illetve meccslabdához jutott, amit azonban riválisa hárított. Így eljutottak a rövidítésig, amelyben 2-1-es vezetését követően Rubljov már nem tudott pontot szerezni. A találkozó 4 óra 14 percig tartott.

Hetedik egymás elleni meccsükön Cilic harmadszor nyert, az Australian Open után idén már a második Grand Slam-tornán állította meg Rubljovot.

A GS-viadalok közül Cilic utolsóként a Roland Garroson jutott négy közé, a US Openen már nyert is (2014), az Australian Openen (2018) és Wimbledonban (2017) volt döntős. Rubljov még nem volt GS-elődöntős, ötödször búcsúzott a negyeddöntőben, a Roland Garroson 2020 után másodszor.

  • Cilic az elődöntőben a Casper Ruud (norvég, 8.)-Holger Rune (dán) összecsapás győztesével találkozik, míg
  • a másik ágon Alexander Zverev (német, 3.)-Rafael Nadal (spanyol, 5.) elődöntőt rendeznek.

Hírdetés

Mint a Nemzeti Sport emlékeztet, a „Nagy Négyes” tagjain (Nadal, Djokovics, Federer, Murray) kívül Cilic az egyetlen aktív teniszező, aki mind a négy Grand Slam-tornán eljutott a legjobb négyig. A férfiak mezőnyében horvát játékosként legutóbb Ivan Ljubicic játszhatott elődöntőt a Roland Garroson, még 2006-ban.

Eredmények, negyeddöntő

férfiak:

Cilic (horvát, 20.)-Rubljov (orosz, 7.) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10-2)

nők:

Swiatek (lengyel, 1.)-Pegula (amerikai, 11.) 6:3, 6:2

Kaszatkina (orosz, 20.)-Kugyermetova (orosz, 29.) 6:4, 7:6 (7-5)

női páros, negyeddöntő:

Cori Gauff, Jessica Pegula (amerikai, 8.)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 4:6, 6:4


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »