Mariazellből Csíksomlyóig: elindultak a Mária-maratonisták

Mariazellből Csíksomlyóig: elindultak a Mária-maratonisták

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat. A sportolók szombat reggel indultak Mariazellből és a tervek szerint július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozott.

Szombaton reggel elindult a Mária-maraton: Frank Tibor és Veress Béla ultramaratonisták végigfutják a Mariazelltől a székelyföldi Csíksomlyóig tartó 1300 kilométeres Mária-utat.

Az Európában egyedülálló sporteseményhez túrakerékpárosok is csatlakoztak, akik ugyancsak végigtekernek a kijelölt útszakaszon.

Frank Tibor az indulás előtt itt az M1-en azt mondta: kihívás számára a következő 23 nap, de úgy gondolja: katartikus érzés lesz megérkezni Csíksomlyóra.

1300 kilométert 23 nap alatt lefutni jó kihívás, de zarándokútról lévén szó, szellemi-fizikai-mentális állapot szükséges a teljesítéséhez – mondta, hozzátéve: ilyenkor lerakjuk a terheinket, megtisztulunk, felszabadulunk, barátságokat kötünk, három országot érintünk, és egy egységes csoporttá kovácsolódunk.

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron.

A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamraton.mariaut.hu honlapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is elérhetők.

“A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra”, sokkal inkább “lelki közösség” és az “egészséges életmód felmutatása” – fogalmazott a szervező Mária Út Egyesület.

forrás: M1 Híradó/MTI

The post Mariazellből Csíksomlyóig: elindultak a Mária-maratonisták appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »