Máriapócson ünnepelt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Máriapócson ünnepelt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Az intézmény fennállásának hatodik évét ünnepelte a máriapócsi Emmánuel Házban november 24-én. Kocsis Fülöp érsek-metropolita nyitotta meg a rendezvényt közös imával, majd néhány szóval köszöntötte a szeretetszolgálat dolgozóit.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója beszámolt az idei év fejlesztéseiről, a közfoglalkoztatási programról, a szervezet hitéleti és karitatív tevékenységeiről, valamint beszélt a jövőbeni tervekről is.

Ezután a görögkatolikus gyermekvédelemben működő terápiákról és hasznosságukról tudhattak meg többet a résztvevők Asztalos-Nagy Erika és Tóthné Szombati Enikő, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ pszichológusainak előadásában, majd Szarvas Jánosné, a szakolyi Integrált Szolgáltató Központ foglalkoztatási csoport vezetője mutatta be az intézményben hosszú évekre visszanyúló szociális foglalkozatás fejlődését és működését.

Az előadások közben előbb a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ dolgozói varázsoltak ünnepi hangulatot, majd a Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközség kórusa mutatkozott be egyházi énekekkel, akik meglepetés produkcióként egy cigánytáncot is előadtak.

A rendezvényen idén is átadták a Szent Lukács Díjat, amelyet Kovács Istvánné intézményvezető asszony vehetett át, aki hosszú évek óta végzi munkáját a nyíregyházi Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban. 

Átadták az igazgatói és fenntartói elismeréseket is, azoknak a munkavállalóknak és nevelőszülőknek, akik elkötelezett, odaadó munkával járulnak hozzá a szeretetszolgálat küldetésének megvalósításához. Idén először két közfoglalkoztatott munkatárs, Szabó Tiborné és Szűcsné Gábriel Melinda is elismerésben részesült.

Az ünnepi együttlét befejezéseként Kocsis Fülöp megáldotta a jelenlévőket.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »