Marián Kočnert újabb bűncselekménnyel vádolták meg

Marián Kočnert újabb bűncselekménnyel vádolták meg

A váltóügyben elsőrendű vádlottként szereplő Marián Kočner, akit Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésével is gyanúsítanak, újabb váddal nézhet szembe. Megpróbálta befolyásolni az igazságszolgáltatást.

Az új eset azokkal a cédulákkal van összefüggésben, amelyeket a vizsgálati fogságból, ügyvédjén keresztül küldött ki. A rendőrség az új fejleményekről hivatalos faceboko-oldalán adott ki közleményt.

„A NAKA nemzeti bűnmegelőző egységének nyomozója az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolta meg Marian K-t. Egy esetben megpróbálta meghamisítani a bizonyítékokat a váltóügy kapcsán”

közölte a rendőrség.

Kočner a tavalyi év során, letartóztatását követően írt több üzenetet a hírhedté vált „cédulákra”, amelyekkel”befolyásos személyeket” akart rábírni, hogy segítsenek az ő javára befolyásolni a nyomozást. Akkor a cédulák létezésére a Denník N hívta fel a figyelmet, majd a rendőrség is megerősítette létezésüket. Ezek miatt az üzenetek miatt szigorították meg Kočner őrizetét is tavaly novemberben.

Hírdetés

A cédulákat ügyvédjén keresztén juttatta ki a börtönből Peter Tóthoz, korábbi SIS-ügynökhöz, aki a Kočnerrel kapcsolatos vádak egyik legfontosabb tanúja.

A cédulák tartalmáról az ezen a héten, váltóügyben zajló bírósági meghallgatáson is kérdezték Kočnert, a vállalkozó azonban nem volt hajlandó válaszolni, állítása szerint ebben a kérdésben korábban még csak ki sem hallgatták.

Az eddigi információk szerint Kočner a cédulákon azt írta le, hogy Tóthnak mely politikusokat, ügyészeket és vállalkozókat kell felkeresnie. Ezektől az emberektől várta volna azt, hogy kijuttatják a börtönből.

Egy neve elhallgatását kérő forrásszerint egy ik cédulán szerepel Robert Fico exkormányfő, Robert Kaliňák exbelügyminiszter és Denisa Saková jelenlegi belügyminiszter, Norbert Bödör nyitrai vállalkozó (az oligarcha Miroslav Bödör fia) valamint Dušan Kováčik speciális ügyész neve is.

A cédulák létezését állítólag Peter Tóth tanúvallomásban erősítette meg.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »