Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége alakult

Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége alakult

Megalakította a Mária Út Európai Hálózatának Szövetségét öt ország kilenc jogi személyiségű szervezete 2021.03.25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján.

A Mária Út Európai Hálózatának Szövetsége (angol rövidítéssel EUNAM) megalakulásának célja a Mária tisztelet zarándok és búcsús hagyományának nemzetközi szintű megjelenítése, Közép-Európa zarándokútja, a Mária Út egységes képviselete és fejlesztése.

Hírdetés

A tagok Alapító nyilatkozatukban megfogalmazták: „célunk, hogy az európai kulturális és szellemi örökség, valamint a Mária-tisztelet közvetítésével a népek jobban ismerjék fel egymásban az értéket, az Istent kereső emberek eligazítást kapjanak hitük jobb megismeréséhez és életre váltásához, a közös, alapvető értékek növeljék egymás jobb megismerését és a kölcsönös tiszteletet, és fejlődjön a különféle nemzetiségű személyek, főleg a fiatalok közötti személyes kapcsolat.”

Az EUNAM megkezdi a hálózat építését, új partnerek bekapcsolódásának szervezését egész Európában. Az EUNAM célja az is, hogy a Mária Út Európai Kulturális Út legyen, s ezzel a spirituális célokon túl a gazdasági, kulturális fenntartható fejlődést, illetve a környezetet nem terhelő turizmus erőteljes fejlődését is szolgálja.

(Mária Út Egyesület/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »