Mare Nostrum – Négy ezüsttel kezdtek a magyarok Barcelonában, Hosszú és Verrasztó sokat javult

Mare Nostrum – Négy ezüsttel kezdtek a magyarok Barcelonában, Hosszú és Verrasztó sokat javult

Négy ezüstérmet szereztek Barcelonában a magyar úszók szerdán a Mare Nostrum versenysorozat második állomásának nyitónapján.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 méter vegyesen 2:10.75 perccel, messze idei legjobbjával csapott célba, a debreceni országos bajnokságon még 2:12.21-es idővel lett második. A 33 éves Hosszú mindössze egy tizeddel maradt le a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes izraeli Anastasia Gorbenkótól.

Hírdetés

A tokiói olimpián 400 méter vegyesen negyedik Verrasztó Dávid az áprilisi országos bajnokságon még messze volt csúcsformájától, 4:19.98 perccel ott csak a negyedik lett, nem sokkal később Berlinben viszont már 4:16.00-át úszott. A szám háromszoros Európa-bajnoka, kétszeres világbajnoki ezüstérmese megint nagyot lépett előre, hiszen 4:13.54 perces idővel lett második a 18 éves dél-afrikai Matthew Sates mögött, aki 4:11.58 perces egyéni csúccsal nyert.

A japán fővárosban tavaly rendezett ötkarikás játékokon 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes Milák Kristóf utóbbi számban volt ezúttal érdekelt, 51.51 másodperccel végzett a második helyen.

A negyedik magyar ezüstérem Szabó-Feltóthy Eszter nevéhez fűződik, ő 200 méter háton 2:09.72 perccel egy tizeddel megjavította egyéni csúcsát, amelyet még a tavalyi Európa-bajnokságon úszott a Duna Arénában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »