Marcsuk: Oroszország félmillió katonát elveszít, ha megpróbál a Krímre utat vágni

Jevgenyij Marcsuk, Ukrajna képviselője a minszki háromoldalú tárgyalásokat folytató kapcsolattartó csoportban biztos benne, hogy Oroszország nem tud majd szárazföldi utat vágni a Krím irányába.

Marcsuk elmondása szerint a kelet-ukrajnai konfliktust és a Krím félsziget kérdését csak komplex döntéssel lehet megoldani, ami magában foglalja a diplomáciai és a katonai megoldást is. A képviselő úgy tudja, hogy Oroszország szárazföldi utat akar vágni a Krím irányába. Marcsuk ettől óva inti az Orosz Föderációt, mivel szavai szerint abban az esetben Oroszország félmillió katonát veszít majd el – írja a Hvylya.net.

„Ha megfelelően fogunk viselkedni nemzetközi koalíciós partnereinkkel, rendet teszünk az országban, megfelelően felfegyverezzük a fegyveres erőinket, a diplomácia erős lesz, akkor a kérdést meg lehet oldani. Nem egy hónap, és nem egy év alatt, de biztos vagyok benne, hogy Ukrajna teljesen meg fogja oldani a problémáit.” – húzta alá Marcsuk.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, ukrán válság, Oroszország, Krím-félsziget, ukrán-orosz viszony, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »