Március idusa 2019-ben a Felvidéken képekben

Március idusa 2019-ben a Felvidéken képekben

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 171. évfordulója alkalmából Felvidék –szerte számtalan kisebb és nagyobb településen tartottak a hétvégén megemlékezéseket.  

A megemléketésről szóló részletes beszámoló ITT olvasható.

A komor és kellemetlen időjárás ellenére nagy tömeg gyűlt össze pénteken este az ipolysági köztemetőben található Megbékélés kapujánál. A helyi szokásokhoz hűen idén is ezen impozáns emlékműnél kezdődött a március 15-ei megemlékezés.

Pásztor Péter felvételei.

Hírdetés

Szakadó esőben, kokárdával a szívük felett gyűltek össze az emberek Csallóköz szívében, Dunaszeredahelyen, az 1848-49-es emlékműnél, hogy megemlékezzenek a forradalom és szabadságharc évfordulójáról és hőseiről.

Bölcskei Tímea felvételei.

Az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás(EJK) felhívással élt a komáromi magyar óvodák, általános iskolák, középiskolák diákjai és tanárai számára a szabadságharc évfordulója alkalmából egy közös versmondásra. Az első alkalommal meghirdetett eseményen az óvodások és iskolások péntek délelőtt 11 órakor találkoztak Petőfi Sándor szobránál és a több mint száz gyermek egyszerre szavalta a Nemzeti dalt. Képriportunk a helyszínen készült.

Szalai Erika felvételei.

A képriportunkat folyamatosan frissítjük!


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »